Rūta Vasiļjeva: Vēstule māmiņai




Māmiņ, vai Tu maz zini, cik ļoti es Tevi mīlu? Vai Tu zini, cik svarīgs Tavam bērnam ir vārds – mamma? Šis vārds man asociējas ar siltumu, patvērumu, atbalstu, izpratni un daudzām citām lietām, kuras spēj dot tikai Tu.
Māmiņ... tu esi cilvēks, uz kuru vienmēr var paļauties. Lai kas arī notiktu, es zinu, ka Tu palīdzēsi. Tava mīlestība ir tik patiesa, tīra un viegla. Es to jūtu katru dienu, stundu un minūti. Tā vienkārši virmo man apkārt. Tā dod man spēku, tā man ir kā ēdiens, kā ūdens, bez kura cilvēks nespēj dzīvot. Reizēm, ikdienas steigā, es aizmirstu pateikt, ka mīlu Tevi. Aizmirstu pateikties par labiem vārdiem, par to, ka Tu man esi. Es gribu Tevi vienmēr iepriecināt. Katru dienu es cenšos būt labāka, mīļāka, taču es zinu, ka es Tev tāda esmu pat necenšoties.
Māmiņ, Tu man esi vienīgā. Tu man esi patvērums. Tava mīlestība ir neaprakstāma. Tu mani esi izaudzinājusi jau par lielu meiteni.
Tev droši vien ir saviļņojoši atcerēties, kā Tu mani, mazu meitenīti, turēji rokās, bet tagad esmu patstāvīga, pati pieņemu lēmumus. Dažreiz es nepaklausu Tevi, jo domāju, ka esmu gudrāka. Dažreiz es nespēju saprast Tavas raizes un bažas. Dažreiz es dusmojos uz Tevi par to, ka Tu man kaut ko aizliedz. Dažreiz es pasaku to, ko nemaz nedomāju. Piedod!
Es zinu, ka Tu raizējies par mani un viss, ko Tu neatļauj, ir tikai manis pašas labā... Tu man vienmēr vēli visu to labāko. Tu gribi ilgāk paturēt mani savā paspārnē un pasargāt. Gribi ar mierīgu sirdi aiziet gulēt, zinot, ka es esmu Tev līdzās. Tava sirds pukst savādāk, kad esmu Tev blakus. Liekas, ka esmu Tava elpa, kas ļauj Tev dzīvot.
Es mīlu Tevi, Māmiņ! Es dievinu vakarus, kad noskūpstu Tavu vaigu un novēlu saldus sapņus un dievinu rītus, kad redzu Tevi tik siltu, tik mīļu kā saulīti, kas katru dienu spīd aiz loga un sveicina mūs. Es novērtēju Tavus darbus. Tu dari visu iespējamo, lai man būtu ēdiens, apģērbs un citas lietas... Tu nedomā par sevi brīžos, kad ir grūti. Tev svarīgāk ir tas, lai man nekā netrūktu un tikai pēc tam tu domā par sevi. Māmiņ, es nespēju izteikt, cik liela ir mana mīlestība pret Tevi, jo tai nav izmēra vai svara. Manu mīlestību Tu vari tikai just. Tā ir kā vējš.
Tu to neredzi, bet jūti. Es mīlu Tevi!

/Rūta/


/09.05.2010/

2 komentāri:

Anonīms teica...

Šitais nereāli labs, varētu arī savai mammai parādīt, tik bisk jāpielabo. :)

Anonīms teica...

Ļoti laba vēstule, Malace! :*