Agija Andrijauska: – Meitiņa kā puķīte!




Par visu iepriekš jau ir padomāts – gan zemīti, gan puķupodiņiem. Vecmāmiņai Antoņinai atliek vien doties uz tirgu un iegādāties stādiņus – šodien jāsēj jaunā ziedu paaudze.
Braucot mājās, viņa ar vislielāko saudzību un uzmanību jaunos stādiņus turēja klēpī. Viss trolejbuss noskatījās uz šīs sievietes maigajām, mīlestības un rūpju pilnajām acīm, “Mēs esam klāt!” atverot durvis iesaucās Antoņina, vīrs viņu sagaidīja ar buču uz vaiga un mīļu apskāvienu. Arī vīram ļoti patika rūpēties par saviem mazajiem bērniņiem – palmu, kas aug viesistabas stūrī, līdakaste guļamistabā un, protams, kaktusu Miku, kurš ik rītu virtuvē sveic ar arvien spicāku un ņiprāku skatu. Antoņinas vīru un viņu pašu ļoti sajūsmināja, kā mazie aug un veidojas.
Pirmā tika stādīta Rozīte. No visām māsām viņa būs vecākā, skaistākā un valdzinošākā. “Sveika, māmiņ!” iesaucās Rozīte.
“Sveika, manu meitiņ, ceru, ka Tev šeit patiks! Es vienmēr rūpēšos par Tevi!”
Pienāca kārta otrajai – Orhidejai. No visām māsām viņa būs jaunākā, draudzīgākā un mīļākā – it visiem viņa patiks. “Sveika, mammucīt!” mazā Orhideja iepīkstējās. “Sveika, manu meitiņ, audz liela un vesela un nekad neuztraucies, es Tev vienmēr būšu blakus!”
Pēdējā tika stādīta Amarilla. Šī meitiņa būs visinteresantākā, atraktīvākā un harizmātiskākā. “Mamuliņ sveika!” sveicina Amarilla. “Vai, sveika, meitiņ! Es vienmēr Tevi mīlēšu, to nu atceries, vienmēr esi laimīga!” Antoņina smaidīja.
Gāja laiks un Antoņinas puķes auga ar vien skaistākās un skaistākas, vienu par otru jaukākas un harizmātiskākas. Visas puķes tika vienlīdz mīlētas un apgādātas.
Ikreiz, Antoņinai pārnākot mājās, viņas meitiņas vienmēr sagaida un priecē. Antoņinai pēc grūtās darba dienas tas ir kā balzāms dvēselei. Ikvienu māti priecē, ja viņas meita ir veiksmīga, laimīga, skaista un vel pie tam gudra.
Tieši tāpat ir ar mums, cilvēkiem, mēs esam kā augi, kā ziedi.
Jo sevišķi, kad vel esam bērni, kad par mums nemitīgi jārūpējas un jāgādā. Un, viss tiek darīts pareizi un ar lielu, lielu mīlestību, izaugt var viens ļoti, ļoti skaists un īpašs zieds!


/09.05.2010./

Nav komentāru: