Agnis Kristiņš: Es esmu kļuvis atbildīgāks




Livars – Sveiks, Agni!
Jautāšu tieši – kur esi, kā ir tur, kur tu esi un ko tu tur dari?
Agnis Kristiņš – Esmu Anglijā, Chelmsfordā,
nelielā Anglijas pilsētiņā, kur laiks, Golfa straumes dēļ – pārsvarā ir jauks un silts. Lielākā daļa iedzīvotāji ir laipnie un pieklājīgie angļi, Londonā un vēl dažās vietās ir ļoti daudz imigrantu, dzīvoju mājā kopā ar galveno šīs ēkas īrnieku, istabā divām personām. Gandrīz katram ir dators –
jo bez tā mūsdienās neiztikt.
Arī man ir savs plauktiņš, kur likt pārtiku, ledusskapī gan ar kādu ir jādalās. Katru nedēļu kāds no mums dežūrē, sakopjot vannas istabu, tualeti, iztīra paklāju, un uzrauga lai trauki ir nomazgāti.
Pa ceļam uz nelielās pilsētas centru parkā bieži var sastapt mazos grauzējus – vāveres un zaķus, kuri mierīgi košļā zaļo zāli vai skraida turpu šurpu, nebaidīdamies no tevis, ja vien tu neskriesi viņiem virsū.
Livars – Kā tu tur nokļuvi, Agni?
Agnis Kristiņš – Kādu dienu Rīgā es apdāvināju savu automobili ar stereo iekārtu, kad piebrauca paziņas un pajautāja ko es daru...
Pēc tam pienāca vēl viens un jautāja sākumā viņiem, vai tie grib braukt kopā ar viņu uz Angliju strādāt – viņi negribēja. Gribēju – es!
Uzzinājis kāds darbs un cik varētu būt alga – es piekritu!
Pēc divām dienām jau bija jāizbrauc no Latvijas, sāku gatavoties, mamma man palīdzēja ar medikamentu izvēli. Uzzinājis dažu draugu telefona numurus, kuri dzīvo Lielbritānijā, ja nu kas... devos ceļā...
Strādāju 7 dienas nedēļā... jo esmu atbraucis uz šejieni – lai nopelnītu un uzzinātu, kā īsti ir dzīvot Anglijā.
Strādāju par pastnieku, tā ir pastaiga svaigā gaisā un iespēja apskatīt apkārtni, iepazīstot cilvēkus, kuri te dzīvo jau no bērnības.
Livars – Vai naudiņu esi nopelnījis un kāda tad ir dzīve Karalistē?
Agnis Kristiņš – Sākumā pat ekonomēju uz ēdienu, bet kādu laiciņu jau ēdu ļoti labi – gan gaļu, gan augļus, graudaugus, gan piena produktus. Ļoti patīk muslis ar pienu – veselīgi un garšīgi.
Livars – Kas vēl tevi iepriecina viņu pasaulē?
Agnis Kristiņš – Latvijas pilsētās vairums cilvēku dzīvo lielās daudzstāvu mājās, ļoti pieblīvēti, bet Anglijā – katrai ģimenei ir sava māja, savs neliels dārziņš, kur sastādīt puķu grēdas vai kaut kā to izpušķot. Latvijā pārsvarā tādu iespēju nav.
Livars – Domā... kas tev liedz savu balkonu vai durvju priekšu izrotāt?..
Agnis Kristiņš – Te cilvēkiem ir pavisam cita domāšana...un katrs ģērbjas – kā grib un visiem ir vienalga... vai tu esi bez krekla kafejnīcā... vai tev ir zili mati un rozā bikses...
Jā, to var darīt... bet vienkārši Latvijā nevienam nav laika uz tādām sīkām lietiņām, kuras nes prieku katram garāmgājējam!

1 komentārs:

Anonīms teica...

malaca