P A S A U L E   C I T U   A C Ī M 


K A N Ā D A







Ingrīda Lasinska: Agrs rīts... Rīga vēl guļ. Šķiet, ka nomodā esam tikai divi vien – es un mans dēliņš Herbertiņš.

Esam satraukušies, jo priekšā tāls ceļš.

Lidojums ilgst 14 stundas.

Beidzot Toronto!!!
Esam priecīgi un nedaudz satraukti, jo šeit mūs gaida nezināmais, jaunais un citādais.
Pirmais brauciens mašīnā pa Toronto ielām. Šķiet, ka nevaru saskaitīt ceļa joslas – vismaz astoņas. Milzīgs skaits mašīnu –
visas tādas pamatīgas, neredz nevienu mazu mašīnīti. Urrā, –
tomēr viena "vabolīte" paskrēja garām!
Dīvaini, bet, kaut gan Latvijas laikam jāatņem 7 stundas, pierodam diezgan ātri un esam gatavi baudīt Kanādas pārsteigumus. Un pārsteigumi bija...!
Esmu sajūsmā par Toronto centru! Augstceltnes, augstceltnes, augstceltnes.... pa retam kāda baznīciņa pie tās bērnudārzs. Šķiet, ka visu laiku staigāju augstu paceltu galvu.
Cilvēki...Tik dažādi! Šķiet, ka Toronto sapulcējušies visu rasu un tautību cilvēki. Skrejoši, nevaļīgi, laipni...
Klīstam pa ielām, baudām šo savādo, nepazīstamo atmosfēru... Pēkšņi – Ķīna! Tiešām šķiet, ka esam nokļuvuši tieši tur. Visapkārt uzraksti, reklāmas ķīniešu valodā, mazi veikaliņi un laipni aicinoši ķīniešu tirgotāji. Jā, kas gan tik nav Toronto –
pat Chinatown. Esmu sajūsmā! Ak, kā gan man šeit patīk!
Zinu, ka rīt mani atkal gaidīs pārsteigumi.
Niagāra. Esam klāt. Ūdenskritums.
Otrā krastā Amerika. Šķiet mazliet netaisni tas, ka skaistums ir Amerikas pusē, bet to redzēt var tikai no Kanādas krasta. Amerikāņiem nākas būvēt skatu torni, lai varētu baudīt šo skaistumu. Milzīgs skaists cilvēciņu zilos lietusmētelīšos gaida kuģīti. Arī mēs dodamies turp. Kuģitis šūpojas ūdens mutoļos, sejā sitas ūdens. Esam slapji, bet laimīgi! Tāds skaistums! Kuģītis mūs ir aizpeldinājis pavisam tuvu klāt šim dabas brīnumam. Jā, tas ir neaizmirstami!
Kanāda – iespaidīgā pilsēta Toronto, mutuļojošā Niagāra, galvu reibinošie braucieni atrakciju parkā, mākslinieciskā Monreāla, lieliskā izrāde – hokejs, ... un, protams, cilvēki – tik atšķirīgi, bet tik jauki!











Herberts Lasinskis: Man Kanādā ļoti patika. Vislabāk trīs vietas – atrakciju parks Wonderland, Niagāras ūdenskritums un hokejs. Ļoti interesanti bija Hokeja slavas muzejā. Tur varēja spēlēt dažādas spēlītes, pašam stāvēt vārtos un atvairīt ripas.

To visu (arī sevi pašu) varēja redzēt lielajā ekrānā. Patika, ka Hokeja slavas muzejā meklējām visu, kas saistīts ar Latviju. Stenlija kausā bija ierakstīts "Sandis Ozoliņš", bet uz slavas sienas – Helmuts Balderis un Arturs Irbe.

Atrakciju parks bija milzīgs. Dažas atrakcijas bija baisas, bet man patika, īpaši ātrie amerikāņu kalniņi un šausmu tuneļi.

Vislabāk Toronto man patika hokeja spēle, jo tas bija liels pasākums ar rokkoncertu, dziesmām un uguņošanu. Mēs arī bijām īsti "Toronto Maple Leafs" fani. Man uzdāvināja komandas krekliņu.

Biju Toronto un arī Monreālā. Man labāk patika Toronto, jo tur ir lielākas un skaistākas mājas. Tādas, kā rāda filmās – kā Ņujorkā.

Vēl ļoti gribēju nogaršot īstus hamburgerus – tādus kā Amerikā. Tāpēc biju priecīgs, ka Kanādā ir "Burger King". Es zinu, ka hamburgeri nav veselīgi, bet man ļoti garšoja un tas bija milzīgs.

Kad bija jābrauc atpakaļ uz Latviju, es biju bēdīgs, jo man tur ļoti patika. Es gribētu vēlreiz aiziet uz atrakciju parku, aizbraukt līdz Niagāras ūdenskritumam ar kuģīti, aiziet uz hokeja spēli un apēst vēl kādu hamburgeru.








2 komentāri:

martinealison teica...

Je suis très heureuse de découvrir les photos de votre périple... Un pays que je ne connais pas...
gros bisous

Livars teica...

Paldies!Arī man ir bijusi tā laime, kādu mirkli tur pabūt! Kultūras un labklājības zeme, atsaucīgi un strādīgi ļaudis tur mīt. Ceļojumi jau daudz ko atklāj arī mūsos pašos un mums darāmajā - savā zemē!